Kodin järjestely: miten alkuun?

05.04.2023

Tiedätkö tilanteen? On olo, että jotain pitäisi tehdä. Kaapit pursuilevat tavaroita, aikaa kuluu tavaroiden etsimiseen ja pinna on kireällä. Joku muutos nykyhetkeen olisi saatava, mutta ei oikein innosta eikä tiedä mistä lähtisi liikkeelle. 

Jos tuntuu, että joku asia ei oikein nappaa, yleensä pääsen eteenpäin mielikuvaharjoittelulla. Ensin lopetan pakonomaisen pohtimisen: mikä olisi oikea ensimmäinen askel, mitä pitäisi tehdä, miten pitäisi tehdä, en osaa, en pysty! Tässä välissä voin vaikka imuroida, käydä kävelyllä tai nukkua yön yli. Sitten käyn läpi, miksi oikeastaan haluan tehdä kyseisen asian ja millaista lopputulosta tavoittelen. 

Joskus päädyn toteamaan, että en oikeastaan halua tehdä kyseistä asiaa ollenkaan. Eikä sen tekemättä jättämisellä ole mitään merkitystä millekään. Esimerkiksi olen päättänyt olla silittämättä suurinta osaa vaatteistani. Ei tarvitse miettiä mistä lähtisi liikkeelle, kun ei lähde ollenkaan. Helppoa!

Blogin aloittaminen sen sijaan... Sitä en halua jättää tekemättä. Mutta mikä olisi hyvä tapa aloittaa? "Tervetuloa blogiini, mahtavaa että olet täällä"?. On totta, että olet tervetullut ja on oikeasti mahtavaa, että olet täällä. Ehkä ei riitä kokonaisen postauksen aiheeksi kuitenkaan.

Sitten kirjoitin vinkkipostauksen sukkalaatikon järjestämisestä. Koska kannattaa aloittaa pienestä ja niin edelleen. Totta tämäkin. En kuitenkaan usko, että sekalainen sukkalaatikko on se syy, miksi olet sivuilleni päätynyt. Voi olla, että jaan parhaat vinkkini sukkalaatikon järjestämiseen myöhemmin. Tai voi olla, että se ei jatkossakaan ole mielestäni SE JUTTU. Mikä siis voisi olla?

Aloittaminen muuttui heti helpommaksi, kun selvitin itselleni vielä kerran: 

MIKSI haluan kirjoittaa blogia: Inspiroidakseni ja auttaakseni sinua kaaoksen taltuttamisessa

sekä

MITÄ tavoittelen blogillani: Haluan tehdä tyyliäni sinulle tutuksi, jotta sinun on helppo pyytää minua tarvittaessa avuksesi. Tai vaihtoehtoisesti päätät. että en todellakaan ole se tyyppi. jonka haluat kotiisi kutsua. Toivon tietysti ensimmäistä!

Eli: projektin kuin projektin aloittaminen on helpompaa, kun tiedät mitä haluat tehdä, miksi haluat tehdä ja millaista lopputulosta tavoittelet. Oli kyse sitten blogin aloittamisesta tai kodin järjestämisestä. Ja koska olet tullut tänne, uskon että olet kiinnostunut jälkimmäisestä 💜

Näiden kysymysten pohtimiseen loin sinulle avuksi Hehkeä koti -työkirjan. Sen sivuilta löydät tehtäviä, jotka auttavat sinua hahmottelemaan, millainen oma hehkeä kotisi voisi olla.

Postauksen lopusta pääset lataamaan työkirjan itsellesi. Samalla liityt uutiskirjeeni tilaajaksi.

Jos mieleesi tulee mitä vain kysyttävää, haluat jakaa ajatuksiasi tai haluat antaa palautetta työkirjasta, kuulen sinusta mielelläni! Laita siis viestiä info@hehkeaorganizing.com. Tai nakkaa viestillä somessa (linkit sivun alalaidassa).

Seuraavassa postauksessa kerron yleisimmät syyt, miksi joihinkin asioihin tarttuminen tuntuu hankalalta, vaikka motivaatiota löytyisikin.

Nähdään pian!

LATAA TYÖKIRJASI TÄSTÄ