Vaatteiden kausisäilytys: miksi vaivautua?

04.04.2024

Edellisessä postauksessa laitettiin talvisia tarvikkeita sivuun, Ehkä innostuit ja talvivaatteet ovat jo varastossa ja kevät- ja kesävaatteet paikoillaan odottamassa. Jos taas et vielä ihan vakuuttunut, viitsisikö tällaiseen hommaan ryhtyä...

Tässä muutama syy, miksi etenkin vaatteiden kausisäilytystä kannattaa ainakin harkita:

Tilan säästäminen

Ehkä sinulla on riittävästi tilaa käytössäsi, ja saat kaikki vaatteesi samaan aikaan ilmavasti esille. Jos tilaa ei kuitenkaan ole, ja etenkin jos kaapit eivät ole ihan 100% juuri sinun tarpeisiisi suunniteltu... Hyödyt hyvin todennäköisesti tilankäytöllisesti siitä, että säilytät eri vuodenaikojen vaatteita eri paikassa. Tähän tarkoitukseen voit nimittäin hyödyntää etenkin kaikki vähän liian korkealla olevat yläkaapit ja hankalan malliset komerot. 

Lisäksi tilaa voi säästyä siksi, että sinulla on rajattu tila, mihin tavaroiden pitää mahtua. Tietoisuus tästä saattaa hillitä pahimpia ostohimoja. 

Vaatteet tuntuvat uusilta

Kun et ole joutunut katselemaan kesäisiä kukkakuoseja pitkin talvea, kevään koittaessa ne tuntuvat taas kuin uusilta. Vähän kuin pääsisi ostoksille oman vaatekaappiin, Ehkä säilöstä löytyi myös jotain, minkä olemassaolon olit ehtinyt jo talven aikana unohtaa? 

Vaatteita on käytävä säännöllisesti läpi

Vaatekaapin perukoille ei pääse unohtumaan vääränkokoisia tai käyttämättä jääneitä vaatteita, kun käyt vaatteesi säännöllisesti läpi. Kun vaihdat vaatekaapin sesonkia, on samalla hyvä hetki tehdä päätöksiä: onko jotain, mistä on aika luopua?

Selkeys 

Kun säilytät sesonkivaatteita eri paikassa, kaapissasi on esillä on vain vaatteita, joita voit juuri tällä hetkellä käyttää. Sinun ei siis tarvitse tuhlata energiaa sellaisten vaatteiden pohtimiseen, joita et kuitenkaan voisi laittaa päällesi. Tässä ainakin osa-ratkaisu klassiseen "kaappi täynnä vaatteita, muttei mitään päälle pantavaa" -ongelmaan.

Kauden vaihtuminen on mitä parhainta aikaa tehdä järjestämisprojektia kotona. Jos tuntuu, että tänä keväänä olisi vihdoin se hetki, autan mielelläni <3