5 vinkkiä parempiin kirppismyynteihin

19.04.2023

Kymmenien tuntien työ ja käteen jäi muutama hassu ropo. Ja edelleen ne samat kamat, joista toivoit viimein pääseväsi lopullisesti eroon. Ei ehkä se tilanne, missä kirppisjakson jälkeen toivoisit olevasi.

Vaikka myyntionnea olisikin ollut, vie kirppismyynti joka tapauksessa aikaa. Eikä se pelkkää tuntipalkkaa laskemalla välttämättä näyttäydy kovin kannattavana toimintana.

Itse pidän kirpputorimyyntiä kuitenkin varsin hyvänä väylänä päästä turhasta tavarasta eroon ja samalla saada hieman rahaa. Tykkään kirppistelystä muutenkin sekä myyjän että asiakkaan roolissa. Siksi myymiseen käytetty aikakaan ei harmita.

Entä jos taas kaikki kirppismyyntiin liittyvä on kamalaa pakkopullaa, mutta sinulla on hyväkuntoista tavaraa, josta voisi saada hieman rahaakin?

Tässä tapauksessa voit harkita esimerkiksi Cetori Second Handin tarjoamaa Täyspalvelu -myyntijaksoa. Siinä sinun ei tarvitse tehdä itse mitään: viet vain tavarat paikanpäälle ja loppuu hoituu heidän toimestaan. Hinnoittelu, esillepano, pöydän siistiminen ja purkaminen kuuluvat kaikki pakettiin.

Ja jos päädyt Täyspalvelu-myyntijaksoon kotikäyntini jälkeen, säästyt myös tavaroiden viemiseltä: toimitan ne myytäväksi puolestasi (jos niin haluat). Asiakkaanani saat lisäksi Täyspalvelu-myyntijakson etuhintaan. Etuhinta koskee myös etäasiakkuuksia.

Jos haluat kuitenkin tehdä työn itse, tässä muutama hyväksi havaittu vinkki vuosien kirppismyyntikokemuksella. Kokeile itse, ja katso toimiiko!

1. Myy hyvää tavaraa

Onko tavara ehjä ja puhdas? Voisitko parantaa tavaran kuntoa ja ulkonäköä huoltamalla sen? Hiukset ja irtokarvat kannattaa vetäistä teippiharjalla pois ja nukkaantuneita vaatteita voi yrittää raikastaa nukkakammalla tai nukanpoistajalla. Kengät on myös syytä puhdistaa ja huoltaa esim. lankilla.

2. Myy kaudenmukaista tavaraa

Kesällä ei kannata myydä pilkkivarusteita ja talvella hellemekot eivät välttämättä herätä mielenkiintoa. Koulujen alkaessa kaikki kodin tarvikkeet vaikuttavat menevän hyvin kaupaksi, kun taas suurempien alennusmyyntien (joulun ja juhannuksen jälkeen) kauppa ei ole käynyt ihan yhtä hyvin.

3. Asettele tavarat houkuttelevasti pöytään

Pidä pöydän tavaramäärä kohtuullisena ja lisää tavaraa pöytään vähitellen. Käytä mahdollisuuksien mukaan yhdenmukaisia henkareita. Jos haluat mennä vielä pidemmälle. järjestä vaatteet värijärjestykseen. Luo pöytään tarvittaessa kategorioita, esimerkiksi kukkaruukut yhteen nurkkaan, toiseen kohtaan lasten leluja ja LP-levyt omaan nurkkaansa. Hyödynnä pikkutavaran esillepanossa koreja.

4. Hinnoittele fiksusti

Ei kannata hinnoitella liian korkealle. Tarkoituksenahan on päästä tavarasta eroon, vai mitä? Joskus käy niin, että huomaa pöydässä jonkun överiksi hinnoitellun tuotteen, minkä seurauksena ei viitsi jäädä katsomaan muitakaan tuotteita, kun ajattelee hintatason olevan samaa sarjaa kaikkien tavaroiden kohdalla. Tietysti myöskään alihinnoittelua ei kannata tehdä: hyvä tavara käy kyllä ihan kohtuullisella korvauksella kaupaksi.

5. Markkinoi pöytääsi

Erilaiset viestilaput pöydässä auttavat asiakkaita pysähtymään oikean pöydän kohdalle. Voit esimerkiksi ilmoittaa, minkä kokoisia vaatteita on myynnissä, onko pöydässä esim. koiran tarvikkeita tai vaikka kiinnostavaa musiikkia. Voit myös ilmoittaa, että täydennät pöytää myyntijakson aikana.

Lisäksi voit tietysti mainostaa pöytääsi myös somekanavissasi, jos se tuntuu hyvältä. Cetori Second Hand mainostaa myös omissa kanavissaan asiakkaidensa tuotteita.


Sitten vain varaamaan pöytää ja toivomaan hyviä myyntejä!