Milja Nivan Sivubisnestä järjestelyllä -valmennus

24.04.2023

Siitä on jo vuosia (varmaan lähemmäs 10) kun kuulin ensimmäisen kerran ammattijärjestäjien olemassaolosta. Siitä asti olen pitänyt sitä ehdottomana ykkösenä haaveammattilistallani. Lapsena listallani oli mm. morsian (jep... #goals). No, morsiamena on oltu, eli kohti uusia haasteita!

Luulin pitkään, että ammattijärjestäjänä toimimiseen vaaditaan sertifikaatti-koulutus. Netflixin Maid-sarjan ja Enni Mustosen Pukija-kirjan myötä aloin miettiä, että tarvitaankohan sitä sittenkään. Koska kai monenlaiseen työhön voi kuulua myös järjestelyä (oli sitten nimikkeenä ammattijärjestäjä tai jokin muu). Onhan omiinkin työnkuviini vuosien varrella kuulunut järjestelyä jossakin muodossa lähes aina, 

Eli tarvitaanko sertifikaattia ammattijärjestäjänä toimimiseen? Ei tarvita. Sertifikaatti-koulutus vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta, ja voi hyvin olla että käyn sen myöhemmin. Tai sitten en, se jää nähtäväksi. 

Viime syksynä päätin siis tarttua tuumasta toimeen. Päätin että ainakin kokeilen, olisiko ammattijärjestäjyydestä työksi. Paljon avoimia kysymyksiä pyöri kuitenkin mielessäni, ja toivoin että olisi joku, keneltä kysellä vinkkejä ja neuvoja. Seuraavaksi päätinkin, että yritän löytää itselleni mentorin.

Toive-mentorikseni valikoitui ammattijärjestäjä Milja Niva: hän vaikutti todelliselta ammattilaiselta ja mahtavalta tyypiltä. Hän oli onnistunut luomaan jotakin sen suuntaista, mitä itsekin haluaisin tehdä. Pois lukien somejulkisuus. Minä kun toivon yhä salaa, että minut haettaisiin kotiovelta järjestämään. 

No, kuinka ollakaan. Miljan sivuille oli juuri sopivalla hetkellä ilmestynyt tieto, että hän on aloittamassa uutta Sivubisnestä järjestelyllä -valmennustaan. Ei tarvinnut montaa kertaa miettiä, lähdenkö mukaan vai en.

Ja kannatti lähteä. Valmennus on ollut upea kokemus ja olen saanut paljon ideoita omaan tekemiseen ja rohkeutta lähteä kulkemaan tätä polkua (mihin se sitten lopulta johtaakaan). Tärkein anti, mitä olen valmennuksesta saanut, onkin varmasti juuri rohkeus. Ja Miljan tärkein sanoma: palvele jokainen asiakas aina parhaalla mahdollisella tavalla. Ylitä odotukset. Näin ajattelen itsekin, ja siihen pyrin.

Valmennuksessa on käsitelty muun muassa käytännön järjestelytyötä, ammattijärjestämisen etiikkaa, ihmisten kohtaamista ja turvallisuusseikkojen huomioimista kotikäynneillä. Lisäksi olemme käyneet läpi markkinointia, yrityksen perustamiseen liittyviä käytännön asioita ja paljon muuta, mitä aihealueeseen liittyy. 

Valmennukseen kuuluu myös kolme asiantuntijawebinaaria: Menestys ammattijärjestäjänä (Kiira Vuorinen)LEAN ammattijärjestäjän työssä (Susanna Kalliomäki) sekä Saana Opacicin luento ostoriippuvuudesta. Erittäin mielenkiintoista ja tärkeää asiaa siis.

Valmennuksessa on ollut loistava yhteishenki ja on ollut ihanaa tutustua jo alalla toimiviin ja tuleviin kollegoihin.

Jos heräsi kysymyksiä valmennuksesta, ammattijärjestäjän työstä tai mistä vain, vastailen mielelläni! Laita viestiä: info@hehkeaorganizing.com.

Ja ehdottomasti myös somessa saa tulla juttelemaan <3